Jupiler Pro League - Antwerp en STVV delen de punten, Waasland-Beveren haalt fors uit tegen Eupen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Promovendus Antwerp en Sint-Truiden hebben zaterdagavond 1-1 gelijkgespeeld op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League. In een opnieuw goed gevulde Bosuil was het Yohan Boli (72.) die de Limburgse bezoekers na de pauze 0-1 voor bracht, enkele minuten later lukte invaller William Owusu (78.) de gelijkmaker. Onder impuls van de ingevallen Jelle Van Damme drong Antwerp nog aan, maar verder dan een gelijkspel kwam The Great Old niet. In de stand blijft STVV met dertien punten op de vierde plaats voor Antwerp, dat vijfde is met elf punten.

Waasland-Beveren ondervond in eigen huis weinig moeite met Eupen. De Waaslanders liepen al snel uit tot 3-0 via een treffer van Ibrahima Seck (17.) en twee keer de onvermijdelijke Japanner Ryota Morioka (19. en 45.), pas in de slotfase kon Mbaye Leye (85.) milderen tot 3-1. Even later zette Anderlecht-huurling Isaac Thelin van op de stip de 4-1 op het scorebord, invaller Ryan Mmaee dikte nog aan tot 5-1. In de stand komt Waasland-Beveren met acht punten naast Anderlecht op een gedeelde zevende plaats te staan, Eupen blijft met drie punten onderin bengelen.

Zulte Waregem en Kortrijk sluiten de voetbalavond nog af met een altijd beladen Zuid-West-Vlaamse derby. Op zondag (om 14u30) hoopt AA Gent eindelijk op een eerste zege van het seizoen, thuis tegen Racing Genk. Gent behaalde voorlopig maar twee puntjes, Genk telt na de zuinige zege tegen KV Mechelen zeven punten. Om 18u00 zullen de zenuwen strak gespannen staan over de taalgrens. Standard ontvangt op Sclessin Sporting Charleroi voor de Waalse kraker. De Rouches hebben de punten broodnodig na een beschamende 0 op 9, terwijl Charleroi zijn beste seizoensstart ooit kende en momenteel nog steeds het maximum van de punten telt. Met KV Mechelen en KV Oostende besluiten twee tegenvallers van het seizoensbegin om 20u00 de zesde speeldag. De Kustboys hebben in hun eerste vijf wedstrijden geen enkel punt weten te rapen. KV Mechelen - ook nog zonder zege - moet het doen met een 3 op 15.

bron: Belga