Belgen in het buitenland - Caen, met invaller Stef Peeters, verslaat Dijon met 2-1

Caen heeft zaterdag op de vijfde speeldag in de Franse Ligue 1 een thuiszege behaald tegen Dijon. De wedstrijd eindigde op 2-1. De Kroaat Ivan Santini (5.), die een verleden heeft bij Kortrijk en Standard, bracht Caen vroeg op voorsprong van op de stip. Marié (38.) tekende nog voor de pauze voor de gelijkmaker, maar Caen hield alsnog de punten thuis na een eigen doelpunt van Dijon-verdediger Yambaré (81.). Mbengue van Caen had enkele minuten voordien het veld moeten verlaten met rood. Stef Peeters viel bij de thuisploeg in de 69e minuut in.

Montpellier kon in eigen huis niet winnen van Nantes (0-1). Carlos (76.) nam diep in de tweede helft het enige doelpunt van de match voor zijn rekening. Sio van Montpellier kreeg nadien nog de rode kaart.

Isaac Mbenza werd bij de thuisploeg twintig minuten voor affluiten naar de kant gehaald, terwijl aan de overkant Yassine El Ghanassy op dat moment inviel.

Caen (9 punten) staat op de vijfde plaats in de stand. Nantes (7 punten) is achtste, Montpellier (4 punten) volgt op stek zestien.