Bart De Wever wil partijvoorzitter blijven tot 2019

Bart De Wever wil partijvoorzitter blijven tot 2019

Bart De Wever wil voorzitter van N-VA blijven tot 2019. Dat meldt hij in een mededeling. De partijraad heeft hem de toestemming gegeven om voor een vijfde termijn te gaan. Volgens de partijstatuten moet er na twee termijnen een nieuwe voorzitter worden gezocht. Voor een uitzondering op die regel was een tweederdemeerderheid nodig en die werd gehaald. Voor de vijfde termijn moet wel nog worden gestemd. Kandidaten kunnen zich tot 13 oktober melden en van 6 november tot 13 november kan worden gestemd. De uitslag van de eerste ronde wordt op 18 november bekendgemaakt.

“Als we nu een opvolger kiezen, dan staat hij of zij meteen voor een dubbele test”, zegt De Wever in een vooruitblik naar de verkiezingen. “En eerlijk: het kriebelt nog te veel om zelf het verhaal voor de verkiezingen van 2018 en 2019 uit te dragen.”
Volgens de voorzitter verkeert de partij “in blakende gezondheid”. “Met Jan Jambon en Theo Francken hebben we de twee populairste politici van Vlaanderen in huis. Ze zijn het gezicht van een ander veiligheids- en migratiebeleid dat de Vlaming dankzij zijn stem voor de N-VA krijgt.”bron: Belga