Pendelaar Marion Chérot: “Ik heb sinds kort een heel andere kijk op het leven”

Marion Chérot
Foto Charlotte De Cort

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Marion Chérot, een 16-jarige student Latijn-Wetenschappen.ZICHT
Sinds kort heb ik een heel andere kijk op het leven gekregen. Mijn beslissing om mijn lange haren heel kort te knippen heeft daar een grote rol in gespeeld. Ook al trek ik meer aandacht, ben ik nu veel minder bang van commentaar. Op school hoop ik medeleerlingen te inspireren om te doen waar ze zin in hebben en zich niet te laten leiden door de vooroordelen op basis van uiterlijk in onze maatschappij.

GEHOOR
Ik luister altijd en overal naar muziek omdat ik mij dan vrij voel. Op mijn telefoon heb ik heel gevarieerde lijstjes naargelang mijn gevoel: hiphop en r&b om op te dansen, klassieke muziek om rustig te worden, maar ook drum-’n-bass, rock en jazz. Onder invloed van mijn broer luister ik zelfs naar reggae. Bovendien volg ik zowel dans- als zangles, dus is muziek onmisbaar in mijn leven.

SMAAK
Ik ben verslaafd aan Parmezaanse kaas. Alle andere kazen kunnen mij gestolen worden, maar ‘Formaggio di parmigiano’ strooi ik op al mijn gerechten. Als ik op restaurant ga, zal ik altijd kiezen voor de Italiaanse keuken omdat ik ook verzot ben op pasta. Tijdens de week kun je mij ’s middags vinden in het pastacafé om de hoek van het Sint-Victorinstituut in Alsemberg: lekker, goedkoop en super gezellig!

REUK
Onder vriendinnen ben ik een echte knuffelaar. Een warme omhelzing is voor mij niet alleen een uiting van affectie, het is ook een teken van vertrouwen. Het doet echt deugd om iemand van je vrienden of familie aan te raken en te weten dat die persoon er voor jou is. Bij onbekenden ben ik dan weer heel gesloten. Wanneer ik bijvoorbeeld dansles geef aan kinderen, weet ik niet goed hoe ik moet omgaan met hun handtastelijkheid. Ik zal mij pas openstellen wanneer ik iemand echt ken.

TAST
Zeelucht heeft een heel sterke impact op mij. Wanneer ik toekom aan de kust en de geur van het warme zand en het zeewater mijn neus binnendringt, voel ik mij meteen op vakantie. Soms ga ik ook alleen naar de kust om even op mezelf te zijn en mijn hoofd leeg te maken. Ik kan nergens zo goed mijn gedachten verzetten als op het strand.

ZESDE ZINTUIG
Ik heb een heel sterk voorgevoel. Natuurlijk kan ik de dingen niet voorspellen, maar ik voel wel vaak op voorhand of iets al dan niet goed gaat aflopen. Zo ben ik eens naar een dansoptreden vertrokken met het voorgevoel dat ik zou vallen, en dat is toen effectief gebeurd. Dat was best eng. Gelukkig heb ik ook vaak een positief voorgevoel, waardoor ik heel gemotiveerd aan iets begin.

Tekst en foto Charlotte De Cort