Weerbericht – Regenachtige en winderige vrijdag

Weerbericht - Regenachtige en winderige vrijdag

Vandaag trekt een regenzone geleidelijk van het westen en noordwesten naar de rest van het land. Het blijft zwaarbewolkt en er valt regelmatig regen. In de namiddag en avond krijgt de neerslag een buiig karakter en kan de neerslag soms intens zijn, een onweer is niet uitgesloten. Het zuidoosten profiteert, afgezien van wat lichte regen, eerst nog van een overwegend droge voormiddag. De zuidwester neemt toe tot matig of vrij krachtig in het binnenland en tot soms krachtig aan zee. Rukwinden tot 60 km/u zijn mogelijk, mogelijk wat meer in de Ardennen. Het wordt relatief fris voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 12 en 17 graden. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het betrokken met regelmatig regen of buien. Plaatselijk kan er veel neerslag vallen waarbij er vooral over het zuidoosten tot 20 mm regen kan vallen. Een lokaal onweer is niet uitgesloten. De minima liggen tussen 10 en 13 graden. De wind blijft matig tot vrij krachtig en komt uit het zuiden tot zuidwesten. Rukwinden tot 55 of 60 km/u zijn mogelijk. Later wordt de wind overal matig.

Zaterdagochtend zorgt de vrij actieve regenzone nog voor regen in het uiterste zuidoosten van het land. Aan de achterzijde van dit front is het wisselvallig weer, met overal kans op buien of soms ook onweer. Het blijft vrij fris met maxima tussen 13 en 18 graden. De westen- tot zuidwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee.Zondag begint de dag op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen. Aan de kust zijn evenwel enkele buien mogelijk. In de loop van de dag ontwikkelen stapelwolken zich, die plaatselijk tot enkele buien kunnen leiden. De zuidelijke tot zuidwestelijke wind waait eerst zwak tot matig om later in kracht toe te nemen tot matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden.

Maandag blijft het vrij fris, winderig en wisselvallig weer met buien die soms gepaard gaan met onweer in het westen. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten in het binnenland. Aan de kust is de wind soms krachtig.
Ook op dinsdag blijft het wisselvallig en fris, met enkele buien, mogelijk met onweer.

bron: Belga