Treinverkeer tot 18 september onderbroken na leidingbreuk, aangepaste treindienst Brussel-Namen

Treinverkeer tot 18 september onderbroken na leidingbreuk

Door de overstroming van de sporen tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman donderdag zal het treinverkeer tussen beide stations tot maandag 18 september onderbroken zijn. Het treinverkeer op beide sporen zal naar verwachting op dat moment herstarten. Dat melden de NMBS en Infrabel, die een aangepaste treindienst hebben uitgewerkt, zowel tijdens beide komende weekends en volgende week. Het treinverkeer tussen Brussel, Namen en Luxemburg wordt vanaf Ottignies omgeleid, hetzij via Leuven en Brussel-Noord (extra reistijd: 20-30 minuten), hetzij via het oostelijk ringspoor (15-20 minuten extra reistijd). Voor het treinverkeer van en naar Vlaanderen blijft de hinder beperkt.
De informatie over de aangepaste dienstregeling is beschikbaar via de informatiekanalen van NMBS (www.nmbs.be, NMBS-app, sociale media).

Infrabel heeft intussen heel de nacht gewerkt aan het verwijderen van de zandlaag die over een lengte van ongeveer 300 meter de hele spoorinfrastructuur bedekt. “Deze werkzaamheden zouden zaterdag in de loop van de dag afgerond moeten zijn”, klinkt het. “Eens de smurrie verwijderd, kan gestart worden met de herstelling van de spoorinfrastructuur.”bron: Belga