Thomas De Gendt sprint in Gijon naar de zege in Vuelta

Thomas De Gendt sprint in Gijon naar de zege in Vuelta

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) heeft de negentiende rit in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. Onze dertigjarige landgenoot was na 149,7 kilometer tussen Caso en Gijon in de sprint in de kopgroep de Colombiaan Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) en de Spanjaard Ivan Garcia (Bahrain-Merida) te snel af. Chris Froome (Sky) behoudt zijn eerste plaats in de algemene stand. De 32-jarige Brit heeft 1:37 voorsprong op de Italiaan Vincenzo Nibali (Bahrein-Merida) en 2:17 op de Nederlander Wilco Kelderman (Sunweb).

Ivan Garcia rukte zich op iets meer dan dertig kilometer van de streep los uit een grote kopgroep, en begon aan een solo. Maar de Spanjaard kreeg het moeilijk op de flanken van de Alto de San Martin de Huerces, een klim van derde categorie, en Romain Bardet vergezelde hem net na de top. Het duo kon echter niet doorzetten, en enkele achtervolgers, onder wie De Gendt en Floris De Tier, sloten bij. In de sprint trok De Gendt uiteindelijk aan het langste eind, voor Pantano en Garcia. De Tier eindigde op de vijfde stek.De Gendt zorgt in de Vuelta voor de derde Belgische zege van dit jaar, de tweede op rij en de vierde ritzege reeds voor Lotto Soudal. Eerder pakte Yves Lampaert (Quick-Step Floors) de winst in de tweede etappe, en ging Sander Armée (Lotto Soudal) in rit achttien met de overwinning aan de haal. Met zijn ritzege in de Vuelta heeft De Gendt nu een etappe gewonnen in elke grote ronde.
De twintigste en voorlaatste rit staat zaterdag op de agenda. De renners moeten dan over 117,5 kilometer van Corvera naar de gevreesde Angliru.

bron: Belga