Maged Samy zet tweedeklasser Lierse te koop

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Egyptenaar Maged Samy heeft besloten om voetbalclub Lierse te verkopen, zo meldde hij vandaag via zijn Facebook-pagina. Samy werd in 2007 eigenaar van Lierse toen hij de club redde van een faillissement. "Beste supporters, ik weet dat sommigen morgen actie gaan voeren om mij te vragen om te vertrekken. Met alle respect voor degenen die niet willen dat ik vertrek, ik heb besloten om te vertrekken", liet Samy weten via Facebook. "Er zijn een aantal geïnteresseerde kopers die serieus aan het kijken zijn om de club te kopen. Als zij morgen jullie acties zien, zou dat ze kunnen weerhouden van het overnemen van de club. Het is dus verstandig om geen acties te voeren als jullie echt snel van me afwillen. Ik hou van Lierse en wil het beste voor iedereen."

Samy streek in 2007 neer bij Lierse toen hij zich met de investeringsgroep Wadi Degla Holding inkocht en de club zo kon redden van een faillissement. In 2010 vierde hij met Lierse de terugkeer naar de eerste klasse, maar na enkele wisselvallige seizoenen degradeerde de club in 2016 opnieuw naar de tweede klasse. Vorig seizoen grepen de Pallieters nog nipt naast de promotie naar eerste klasse.

Lierse begon dit seizoen met een drie op twaalf in eerste klasse B. Daarmee staat het op de zesde plaats, enkel Tubeke en Westerlo doen slechter met twee punten.

bron: Belga