GP Québec - Sagan pakt honderdste zege: "Een speciaal getal"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met zijn overwinning in de GP de Québec heeft Peter Sagan nu honderd zeges op zijn profpalmares. "Heel leuk, maar het is nooit genoeg", klonk het vrijdag na afloop van de wedstrijd bij de wereldkampioen. In het Canadese Québec klopte Sagan net als vorig jaar Greg Van Avermaet. "De wedstrijd verliep bijna exact hetzelfde als vorig jaar. Ook de finale: Rigoberto Uran viel aan zoals ieder jaar, nadien gingen we de sprint in. Het was tegenwind in de finale, maar ik besloot om vroeg aan mijn spurt te beginnen. Op 200, 150 meter al. Het was een hele lange sprint, altijd bergop", zo beschreef Sagan (Bora-Hansgrohe) zijn rush richting nummer honderd.

De Slovaak, nog altijd maar 27, bleef behoorlijk rustig bij het feit dat hij al honderd profzeges op zijn conto heeft staan. "Honderd is een speciaal getal. Maar het is misschien beter om honderd jaar te leven dan honderd keer te winnen. Dit is heel leuk, maar het is nooit genoeg. Als je blij blijft met iets, ga je niet vooruit. En je moet altijd vooruit blijven gaan", filosofeerde de wereldkampioen.

Sagan kan zondag in Montréal dus al voor zege nummer 101 proberen te gaan. Maar vooruitblikken op die tweede Canadese WorldTour-koers, dat deed hij op zijn eigengereide manier zonder concreet te worden. "Een wedstrijd is altijd onvoorspelbaar. Je moet zeker geluk hebben, er kunnen kleine dingen gebeuren, je kan geblesseerd geraken. Ik ga mijn best doen met mijn team en we zien wel wat er komt."

bron: Belga