Gouverneur Florida: “Bevolking moet klaar zijn voor evacuatie”

Gouverneur Florida: "Bevolking moet klaar zijn voor evacuatie"

De bevolking in de Amerikaanse staat Florida wordt verzocht zo snel mogelijk hun huis te verlaten als ze daartoe de vraag krijgen. Dat heeft Rick Scott, gouverneur van de staat Florida, gezegd tijdens een persconferentie in aanloop naar de passage van orkaan Irma boven Florida. “Breng het leven van jezelf of je gezin niet in gevaar. Als je gevraagd werd te evacueren en je nog altijd thuis bent: vertrek. Vandaag is de dag om het juiste te doen voor je gezin en in het binnenland veiligheid te zoeken.” De wegen naar het noorden zitten vol met mensen die daar veiligheid zoeken. In de staat wonen zowat 20 miljoen mensen. In totaal moeten meer dan 1 miljoen mensen, vooral in het zuiden van Florida en in de naburige staat Georgia, hun woning verlaten.
De reddingsdiensten zullen geen hulp kunnen bieden tijdens de storm, waarschuwde Scott. “Dit is een catastrofale storm die we nooit eerder in onze staat hebben meegemaakt. We kunnen uw huis herop bouwen, maar niet uw leven.”

Eerder op de dag had ook de Amerikaanse president Donald Trump iedereen opgeroepen om de raad van de autoriteiten op te volgen. “Orkaan Irma is er een van epische omvang, misschien groter dan we ooit gezien hebben. Wees veilig en ga uit de weg, indien mogelijk. De federale regering is klaar!”bron: Belga