Dit zijn onze tips voor het weekend

Ben je nog op zoek naar leuke ideeën voor dit weekend? Misschien vind je tussen de onderstaande tips wel je gading!
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Virginity (12+)

9 & 10/9

Foto Cultuurcentrum Brugge

Antwerpen – Vier performers bedienen zich van popicoon Prince om het te hebben over de worsteling met hun identiteit. Want zoals wijlen TAFKAP het zo mooi verwoordde: ‘Cool means being able to hang with yourself.' Ze zoeken die cool in een wilde mengeling van dans, theater en livemuziek. Wie de vorige fABULEUS-productie zag rond Michael Jackson (Everland, 2010) weet dat het Leuvense productiehuis wel raad weet met dode sterren. Twaalfplussers en alles daarboven: do that funky shit.

Open Monumentendag

10/9

Foto ArcheoLier

Vlaanderen en Brussel – Oude fabrieken, weelderige tuinen, statige kloosters, wie houdt er niet van om rond te snuffelen op plekken waar je anders niet mag komen? Open Monumentendag 2017 wordt weer een hoogdag voor curieuzeneuzen. In steden zoals Gent, Antwerpen, Hasselt en Brugge herontdek je klassiekers, of neus je rond in verborgen parels. Beklim een minaret, bezoek de Mammoet van Lier of neus rond in de mysterieuze Grootloge in Schaarbeek - je kan vast zelf nog gekkere dingen bedenken.

Fair Forum

9/9

Beeld Oxfam-Wereldwinkels vzw

Mechelen – De Oxfam Wereldwinkels trappen hun werkjaar af met een bruisende startdag in de Mechelse Lamot: een dag waarop eerlijke handel centraal staat in debatten, workshops, film en informatie. Niet enkel voor de Oxfam-vrijwilligers, maar ook voor ieder die zin heeft om meer te weten te komen over eerlijke Noord-Zuid-handel - of misschien gewoon om wat rond te snuisteren, een ecologisch en duurzaam hapje of drankje te nuttigen of met de kinderen eens langs te gaan. Een open dag vol sfeer, maar met een ethische boodschap – je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Filmfestival Oostende

8-16/9

Foto Filmfestival Oostende

Oostende – Wim Opbrouck (op de affiche met knalrode, sensuele lippen) is gastheer van de elfde editie van Filmfestival Oostende. Het is bekend dat het festival graag talent van eigen bodem ondersteunt, en dit jaar wordt de rode loper uitgerold voor het langverwachte langspeeldebuut van Bevergem-regisseur Gilles Coulier, Cargo. De film werd volledig gedraaid in Oostende en op zee, dus geen betere plek om Couliers debuut te water te laten.

Horst Festival

8 & 9/9

Wikimedia - Francisco Conde Sánchez

Holsbeek – Het Kasteel van Horst kende je al als de prachtige waterburcht in het groene Holsbeek waar je heerlijk kan wandelen. Maar Horst is dit weekend veel meer dan dat: Horst Festival zet in op de versmelting van beeldende kunst en muziek met de unieke omgeving. Een aantal rappers, producers en dj's komt vrijdag en zaterdag de benen in beweging zetten, terwijl de expo Spaces en Places je vanaf zondag meevoert tot in de verborgen hoekjes en tuinen van het kasteel. Een must voor avontuurlijke kunstliefhebbers!