Daarom hebben roodharigen steeds meer succes

Roodharigen Ed Sheeran
AFP / A. Weiss

De tijd dat er met roodharigen gelachen werd, is voorbij. Steeds vaker vallen mannen met een rode haarkleur bij vrouwen in de smaak. “Dat hebben ze te danken aan Ed Sheeran”, zegt onderzoek.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door enkele roodharige Britten, zou een vijfde van hun lotgenoten, roodharigen met een leeftijd van 25 tot 34 jaar, steeds meer vrouwelijke aandacht krijgen. Dat viel opmerkelijk samen met de stijgende populariteit van zanger Ed Sheeran, waardoor hun plotse succes ‘het Ed Sheeran-effect’ wordt genoemd.

AantrekkelijkGrapjes over hun haarkleur krijgen de mannen dan ook niet snel meer. Een op de drie vrouwen is zelfs steeds positiever over roodharigen. Eén op de twintig vrouwen verkiest hen zelfs boven mannen die blond, bruin- of zwartharig zijn.

Opvallend is wel dat Ed Sheeran slechts op de vierde plaats in een ranking van meest aantrekkelijke beroemdheden staat. Acteur Damien Lewis (derde plaats), acteur Ewan McGregor (tweede plaats) en Prince Harry (eerste plaats) zijn hem voor.