Weerbericht – Overwegend droog en bewolkt

Weerbericht - Overwegend droog en bewolkt

Vandaag is het bewolkt met opklaringen en meestal droog. Enkele lokale buitjes blijven mogelijk. De maxima liggen tussen 15 en 17 graden in de Ardennen en tussen 17 en 20 graden elders. Er staat een zwakke tot later lokaal matige wind uit het westen tot zuidwesten. Dat meldt het KMI. Vanavond is het meestal droog en komen er nog opklaringen voor. Later neemt de bewolking toe vanuit het westen, in het tweede deel van de nacht gevolgd door lichte regen in het westen. De minima liggen tussen 9 en 15 graden. De wind wordt matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten, met rukwinden tot 60 km per uur aan de kust.

Morgen is het zwaarbewolkt tot betrokken met langdurige regen. In het zuiden van het land is het aanvankelijk nog droog. Het wordt fris, met maxima tussen 13 en 17 graden. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten. Aan de kust staat er een krachtige wind, met rukwinden tot 60 km per uur.Zaterdag verlaat de regenzone ’s ochtends het oosten van het land. We krijgen in de loop van de dag nog een reeks buien te verwerken bij een meestal gedeeltelijk tot zwaarbewolkte lucht. Plaatselijk kan het onweren. De maxima liggen tussen 14 en 17 graden.

Zondag zijn er na een vrij frisse ochtend eerst nog vrij veel en brede opklaringen. Later is het meestal wisselend bewolkt en zijn er plaatselijk enkele buitjes mogelijk. Het wordt maximaal 14 tot 17 graden. In de avond en nacht trekt een regenzone over het land en neemt de windkracht toe van matig tot krachtig.

bron: Belga