Weerbericht – Herfstig weekend in aantocht

Weerbericht - Herfstig weekend in aantocht

Deze namiddag is het vaak bewolkt met sporadisch en lokaal enkele buitjes. De maxima liggen tussen 14 of 15 graden in de Hoge Venen en 19 of 20 graden in het centrum. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken. Er kan wat lichte regen of motregen vallen. Op het eind van de nacht gaat het vanaf het noordwesten harder regenen. In het binnenland staat er een matige zuidwestenwind met rukwinden tot 40 of 50 km/u. Aan de kust wordt de wind vrij krachtig met windstoten tot 65 km/u. De minima schommelen tussen 10 of 11 graden in de Hoge Ardennen en 16 graden aan de kust.

Morgen trekt een regenzone geleidelijk van het westen en noordwesten naar de rest van het land. Het zuidoosten profiteert, afgezien van wat lichte regen, nog van een overwegend droge voormiddag. De zuidwester neemt toe tot matig of vrij krachtig in het binnenland en tot soms krachtig aan zee. Rukwinden tot 60 km/u zijn mogelijk, mogelijk wat meer in de Ardennen. Het wordt relatief fris voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 12 en 17 graden.In de nacht naar zaterdag blijft het betrokken met regelmatig regen of buien. Plaatselijk kan er veel neerslag vallen. Een lokaal onweer is niet uitgesloten. De minima liggen tussen 9 en 13 graden. De wind blijft matig tot vrij krachtig. Zaterdag zorgt de vrij actieve regenzone ’s morgens nog voor regen in het uiterste zuidoosten van het land. Aan de achterzijde van dit front is het wisselvallig weer, met overal kans op buien of soms ook onweer. De maxima blijven tussen 13 en 19 graden. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee.

Zondag begint de dag op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen. Aan de kust zijn enkele buien mogelijk. In de loop van de dag ontwikkelen zich stapelwolken, die plaatselijk tot enkele buien kunnen leiden. De zuidelijke tot zuidwestelijke wind waait eerst zwak tot matig. ’s Avonds en in de loop van de nacht zijn rukwinden van 50 tot 70 km/u mogelijk. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden.

bron: Belga