Orkaan Irma – Al 1,2 miljoen mensen getroffen door orkaan

Orkaan Irma - Al 1
Orkaan Irma - Al 1

Naar schatting 1,2 miljoen mensen op de Caraïben zijn al getroffen door de verwoestende orkaan Irma. Dat zegt de Internationale Federatie van het Rode Kruis (ICRC) en van de Rode Halve Maan. Op het eiland Barbuda zijn bijna alle gebouwen beschadigd of vernield. Op Puerto Rico zitten honderdduizenden mensen zonder stroom. Irma heeft ook een spoor van vernieling getrokken op de Britse Maagdeneilanden, Anguilla, Sint-Maarten, Saint-Barthélemy en St Kitts and Nevis.

De orkaan zet nu koers richting de Dominicaanse Republiek, Haïti, de Bahama’s en de Amerikaanse staat Florida. Volgens de Verenigde Naties kunnen de komende dagen nog eens tot 37 miljoen mensen getroffen worden door Irma.Haïti, een van de armste landen ter wereld, worstelt nog steeds met de naweeën van de aardbeving van 2010 en de doortocht van de orkaan Matthew in oktober 2016.

In Florida zou Irma zaterdagavond (lokale tijd) aan land kunnen gaan. Er worden evacuaties voorbereid, en op de luchthaven van Orlando zullen er vanaf zaterdagnamiddag geen commerciële vluchten meer plaatsvinden.

Bron: Belga