Open Vld verwacht dat Versnick ontslag neemt als gedeputeerde

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Geert Versnick heeft zijn ontslag zelf aangekondigd. Wij gaan er nog steeds van uit dat hij dat ook zal doen". Zo reageert Open Vld, de partij van Geert Versnick, op het feit dat Versnick gisteren tijdens de Oost-Vlaamse provincieraad niet wilde herhalen dat hij effectief ontslag neemt als gedeputeerde. Versnick kwam in juli als gedeputeerde in de provincie Oost-Vlaanderen in het oog van de storm terecht toen bleek dat hij dure overnachtingen in Bangkok had ingebracht als onkosten bij de provincie. De Open Vld'er liet toen verstaan dat zijn integriteit in twijfel was getrokken en dat hij vervroegd ontslag zou nemen, bij het begin van het politieke jaar.

Maar tijdens zijn verdediging voor de Oost-Vlaamse provincieraad gisteren antwoordde Versnick plots ontwijkend over vragen over zijn ontslag als gedeputeerde. Er kwam geen duidelijkheid over wanneer Versnick effectief opstapt. Volgens eerste gedeputeerde Alexander Vercamer (CD&V) heeft Versnick zijn ontslag ook nog niet ingediend.

Bij moederpartij Open Vld blijft men er wel van uitgaan dat Versnick opstapt. "Hij heeft zijn ontslag in juli zelf aangekondigd. Wij gaan er van uit dat hij dat zal doen", klinkt het.

bron: Belga