Leidingbreuk Brussel – Infrabel stelt plan van aanpak op en begint vrijdag sporen te herstellen

Infrabel heeft donderdag toegang gekregen tot de ondergelopen spoortunnel aan Brussel-Schuman. De spoornetbeheerder stelt een plan van aanpak op en zal de tunnel inspecteren en vrijdag met de herstelling van de sporen beginnen. Dat meldt woordvoerder Frédéric Petit. Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Schuman blijft onderbroken.
Het water dat in de tunnel was gestroomd, wordt op een natuurlijke manier afgevloeid en er worden ook pompen ingezet. In de loop van de avond en de nacht zal het zandresidu dat achterblijft worden verwijderd en vanaf vrijdag zal gestart worden met het verwijderen van het beschadigde spoor. “Van zodra er één spoor beschikbaar is, wordt dat gebruikt als werkspoor om materiaal aan en af te voeren”, aldus Petit.
Infrabel zal stap voor stap de sporen weghalen en herstellen. “Het gaat naar schatting over 200 à 300 meter spoor dat volledig hersteld moet worden.”
Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman blijft onderbroken. De NMBS leidt de treinen naar Luxemburg en Namen om via Leuven en Ottignies. In Wallonië zijn verscheidene piekuurtreinen richting Brussel afgeschaft, in Vlaanderen is er nagenoeg geen hinder op het spoor. Woordvoerder Bart Crols laat ook weten dat wie met de trein in Brussel strandt maar over een geldig vervoersbewijs beschikt, gebruik kan maken van de MIVB.
Hoe lang het treinverkeer zal onderbroken blijven, is niet geweten, maar het gaat zeker om meerdere dagen.

bron: Belga