Qmusic-dj’s stappen tot ze 90.000 euro verzamelen voor Hannelore

Qmusic-dj's stappen tot ze 90.000 euro verzamelen voor Hannelore
Belga / D. Waem

De dj’s van radiozender zijn vandaag bezig aan een inzamelingsactie voor Hannelore Vens, die voorkwam in de eerste aflevering van ‘Over Winnaars’ met Koen Wauters. De radiomakers maken al wandelend radio tot ze 90.000 euro hebben ingezameld.

De gezichten en stemmen van Qmusic zetten vandaag letterlijk hun beste beentje voor voor het goede doel. In verschillende teams stappen ze van Vilvoorde naar Antwerpen en Hasselt, om via Vilvoorde in Aalst te eindigen. Tijdens de tocht kunnen luisteraars hen via een crowdfunding steunen.

Op eigen benen staan

De opbrengst van de actie gaat naar Hannelore Vets. Zij stond centraal in de eerste aflevering van ‘Over Winnaars’, het nieuwe programma van Koen Wauters. Hannelore verloor een tijdje geleden haar twee benen en beklom samen met het vtm-gezicht de berg van Machu Picchu in Peru. Dat deed ze op synthetische protheses, die ze moest lenen van een bedrijf.

De op maat gemaakte benen kosten namelijk 90.000 euro, iets te veel voor het budget van Hannelore. Daarom wil de radiozender dat bedrag voor haar inzamelen. Elke euro boven de grens van 90.000 zal naar Project U/TURN gaan. Dat is een organisatie die mensen met een fysieke handicap begeleidt op avontuurlijke reizen.

Je kan de tocht van de dj’s hier live volgen.