Piloot lijkt selfies uit cockpitraam te maken

Piloot uit cockpitraam
Instagram / pilotganso

Een Braziliaanse piloot heeft op Instagram voor heel wat opschudding gezorgd. Onder de naam ‘Pilot Ganso’ postte hij enkele selfies die hij vanuit zijn cockpitraam zou genomen hebben. Maar niets is wat het lijkt.

De piloot maakte onder meer selfies hoog boven New York en Dubai. Althans, zo ziet het eruit. Met zijn kiekjes, waarop te zien is hoe hij zichzelf met een selfiestick fotografeert, zorgde Pilot Ganso voor heel wat verwarring. Het regende dan ook reacties op zijn sensationeel ogende Instagramposts.

Gemanipuleerd“Photoshop”, luidde het verdict. Dat geeft de piloot ook openlijk toe op Instagram. “De Photoshopmodus staat aan”, aldus Ganso op zijn account. De meesten onder zijn bijna 50.000 volgers weten intussen dan ook al dat het om zeer goed bewerkte beelden gaat.

Maar dat was niet altijd zo. De piloot genoot ervan om zijn volgers nieuwsgierig te maken. Zo wisten velen in eerste instantie niet dat het om gemanipuleerde selfies ging. Luchtvaartdeskundigen analyseerden zijn foto’s zelfs tot in detail. Daaruit bleek al snel dat dergelijke kiekjes niet echt konden zijn.