Brits meisje vindt mysterieus zwaard in meer van Koning Arthur

Brits meisje vindt mysterieus zwaard in meer van Koning Arthur
Twitter / The Star Sheffield

Een Brits meisje heeft tijdens een uitstap naar een meer een mysterieus zwaard gevonden. Het toeval wil dat volgens de legende daar het zwaard van Koning Arthur ergens moet liggen.

De Brits Matilda Jones is met een spannend verhaal terug naar school kunnen gaan. Het 7-jarig meisje bezocht afgelopen weekend met haar vader en zus Dozmary Pool bij Cornwall. Het was een warme dag, waardoor het water maar maximaal een halve meter hoog stond.

Een geheimpje om bestwil

Het meer staat bekend als de plek waar de ridder Bedivere het zwaard van Excalibur van Koning Arthur zou hebben weggegooid. De vader had zijn twee dochters al meermaals over het verhaal verteld, waardoor het tweetal niet kon wachten om op het water te gaan.

Ze dobberden nog maar pas rond op de plas, toen Matilda plots iets zag glimmen. “Eerst geloofde ik ze niet, maar daarna zag ik het zelf. Het zwaard is ongeveer even groot als mijn dochter”, aldus de vader. “Het is waarschijnlijk gebruikt in een film en vergeten door de crew”, maar dat zal hij niet vertellen aan Matilda.