Thuisspeelster Coco Vandeweghe mept topreekshoofd Karolina Pliskova naar huis op US Open

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-22) heeft vandaag topreekshoofd Karolina Pliskova (WTA-1) uitgeschakeld op weg naar de halve finales van de US Open. De setstanden waren 7-6 (7/4) en 6-3. De Tsjechische Pliskova verliest door haar nederlaag bovendien ook nog eens haar leidersplaats op de WTA-ranking aan de Spaanse Garbiñe Muguruza (WTA-3). In een gelijkopgaande eerste set leek Pliskova bij 5-4 de set naar zich toe te trekken, maar Vandeweghe redde een setpunt en won vervolgens de openingsset in de tiebreak. Gesteund door het thuispubliek ging Vandeweghe door op haar elan en maakte ze na 1 uur en 35 minuten een einde aan de wedstrijd.

Voor Vandeweghe, die Belgische roots heeft, wordt het haar tweede halve finale op een grandslamtoernooi. Eerder stond ze ook al bij de laatste vier op de Australian Open van dit jaar. Toen verloor ze van haar landgenote Venus Williams (WTA-9). In de halve finales op Flushing Meadows neemt ze het op tegen de winnares van het duel tussen de Estse Kaia Kanepi (WTA-418) en de Amerikaanse Madison Keys (WTA-16).

Pliskova moet door haar nederlaag maandag ook afstand doen van haar leidersplaats op de WTA-ranking. Garbine Muguruza, die momenteel derde staat, zal de scepter overnemen. De Spaanse verloor in de vierde ronde van het US Open van de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-14).

bron: Belga