Solidariteitsactie op 16 september aan Brusselse Beurs voor opgesloten freelancejournalist

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op zaterdag 16 september vindt aan de Brusselse Beurs een solidariteitsactie plaats voor Loup Bureau, de Franse freelancejournalist en student aan de Brusselse journalistenschool die sinds 26 juli achter de tralies zit in Turkije. Eerder vonden al gelijkaardige manifestaties plaats in Parijs en Nantes. De actie in Brussel start op 16 september om 11 uur. De organisatie vraagt aan alle deelnemers om een T-shirt te dragen met de hashtag #FreeLoupTurkey. Dat staat te lezen op de Facebook-pagina van de solidariteitsactie.

Loup Bureau is een Franse freelancejournalist en student aan het Brusselse Institut des Hautes Études des Communications Sociales (IHECS). Hij zit sinds 26 juli achter de tralies in Turkije. De journalist was in de regio om een reportage te actualiseren die hij enkele jaren geleden voor TV5 Monde maakte over de strijders van de Volksbeschermingseenheden. Ankara beschouwt die als de Syrische tak van de PKK.

Omdat hij zijn werk niet kon doen, besloot hij het land te verlaten, maar toen werd hij opgepakt. De Turkse autoriteiten verdenken hem van terroristische activiteiten, samen met de Koerdische strijders in Syrië.

bron: Belga