Kwal. WK 2018 - Argentinië speelt gelijk tegen Venezuela, ook draw voor Brazilië tegen Colombia

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Argentijnse nationale voetbalploeg heeft opnieuw een slechte zaak gedaan in de strijd om een ticket voor het WK 2018 in Rusland. Op speeldag 16 in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone bleven Lionel Messi en co. thuis steken op een 1-1 gelijkspel tegen rode lantaarn Venezuela. Het al voor het WK geplaatste Brazilië speelde 1-1 gelijk in Colombia. Kort na de pauze bracht Jhon Murillo de Venezolanen op voorsprong voor 60.000 toeschouwers in Buenos Aires. Vier minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht na een eigen doelpunt van Rolf Feltscher. Maar verder kwamen de Argentijnen niet. Vorige week donderdag bleven de 'Albiceleste' ook al op een 0-0 gelijkspel steken tegen Uruguay.

Door de draw blijft Argentinië met 24 punten vijfde in de stand. Als de Argentijnen op die plek stranden, dan moeten ze een intercontinentale play-off tegen Niew-Zeeland afwerken. De top vier van de CONMEBOL-kwalificatiezone is zeker van een ticket voor het WK. Twee speeldagen moeten nog afgewerkt worden. De troepen van Jorge Sampaoli ontvangen op 5 oktober Peru en gaan vijf dagen later op de slotspeeldag op bezoek bij Ecuador.

Brazilië is koploper met 37 punten na een 1-1 gelijkspel bij Colombia. Willian trapte de Brazilianen voor rust op voorsprong, na de pauze sleepte Falcao nog een punt uit de brand voor Colombia. De Colombianen (26 ptn) moeten de tweede plaats afstaan aan Uruguay (27 ptn), dat met 1-2 won bij Paraguay. Peru zegevierde met dezelfde cijfers bij Ecuador en is vierde met 24 punten. Chili, zesde met 23 punten, verloor met 1-0 bij Bolivia.

bron: Belga