Grotendeels droge woensdagnamiddag

Grotendeels droge woensdagnamiddag

Deze namiddag zijn er lokaal enkele buitjes mogelijk, voornamelijk in het reliëf en langs de grens met Nederland. Elders is het overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. Geleidelijk komen er meer en meer wolkenvelden. De maxima variëren tussen 15 graden in de Ardennen en 19 graden in de Kempen en de wind is meest al matig uit het westen, meldt het KMI. Morgen blijft het overwegend droog maar bewolkt. In het uiterste noorden en oosten van het land blijft een lokale bui mogelijk. De maxima liggen tussen 15 en 17 graden in de Ardennen en tussen 18 en 20 graden elders. Er staat een zwakke tot later lokaal matige wind uit het westen tot zuidwesten. In het westen van het land wordt de wind in de namiddag matig tot soms vrij krachtig. In de avond neemt de bewolking toe.

Vrijdag is het zwaarbewolkt tot betrokken met langdurige regen. In het zuiden van het land is het aanvankelijk nog droog. Het wordt fris, met maxima tussen 13 en 17 graden.Zaterdag verlaat de regenzone ’s ochtends het oosten van het land. We krijgen in de loop van de dag nog een reeks buien te verwerken bij een meestal gedeeltelijk tot zwaarbewolkte lucht. De maxima liggen tussen 14 en 17 graden en de wind is meestal matig uit het west tot zuidwesten.

Zondag zijn er na een vrij frisse ochtend eerst nog vrij veel en brede opklaringen. Later is het meestal wisselend bewolkt en zijn er plaatselijk enkele buitjes mogelijk. Het wordt maximaal 14 tot 17 graden. In de avond en nacht trekt een regenzone over het land en neemt de windkracht toe van matig tot krachtig.

Maandag krijgen we guur weer met veel wind en regen gevolgd door buien. De temperaturen blijven steken rond 13 tot 17 graden. Aan zee kan de wind tijdelijk stormachtig worden. Dinsdag wordt het meestal wisselend tot soms zwaarbewolkt met plaatselijk enkele buitjes. Het blijft fris met maxima rond 13 graden in de Ardennen en 17 graden in het centrum. Woensdag is het meestal bewolkt weer met regen en vrij veel wind.

bron: Belga