Oostende vindt oplossing voor Explorado

Oostende vindt oplossing voor Explorado

Er is een oplossing gevonden voor de leegstaande panden van het voormalige belevingscentrum Explorado in Oostende. Dat zegt burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a). Er komt een nieuwe vrijetijdshub, Hangtime genaamd. Het Dirk Frimout Center, het gebouw op Oosteroever met de inmiddels iconische wereldbol aan de voordeuren, gaat nog maar eens een nieuw tijdperk tegemoet. In 2004 opende Earth Explorer een belevingscentrum rond wetenschap, maar dat stierf een stille dood. In 2014 trok Explorado in het pand met een soortgelijke invulling, maar kort daarna kwam het gebouw opnieuw leeg te staan en werd er lang gezocht naar een oplossing voor het complex.

Die oplossing is er nu. Hangtime neemt dit najaar zijn intrek in het pand. De grote publiekstrekker wordt een trampolinezone van ruim 1.000 vierkante meter. Dat wordt aangevuld met een ballenbad, een speelzone en een koffiebar.“Oostende heeft er met Hangtime een totaalbeleving bij voor 0 tot 99 jarigen, bij wijze van spreken. Ze laten met dit concept het vrijetijdsaanbod op Oosteroever verder groeien. De combinatie met het vernieuwende horecagedeelte is bovendien een mooie verruiming voor de Oosteroeversite in volle ontwikkeling”, zegt burgemeester Johan Vande Lanotte.

“Het wordt een totaalbeleving, een plek waar iedereen zich goed voelt. Terwijl ouders of begeleiders relaxed genieten van een heerlijke koffie, kunnen de kinderen zich volop uitleven op de trampoline”, zeggen zaakvoerders en zussen Anne Mie en Griet Strubbe.

bron: Belga