EK basket - "Uitschakeling op EK komt heel hard aan"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgian Lions spelen nog één groepswedstrijd op het EK, donderdag tegen Servië, maar zijn wel al uitgeschakeld. De ambitie van bondscoach Eddy Casteels was de kwartfinale halen. Dat dat niet gelukt is, komt heel hard aan. Al zijn er ook positieve punten. Het is een zwaar ontgoochelde Eddy Casteels die na de nederlaag en de officiële persconferentie de Belgische pers te woord staat. "Dit komt bij mij persoonlijk heel hard aan. Ik heb een heel jaar opgeofferd om klaar te zijn. Wij hebben hier een gans jaar voor getraind binnen de meest moeilijke omstandigheden, typisch aan ons klein Belgenland, maar dat stoort me niet. Het is hard, maar daarvoor zit ik in dit vak."

Axel Hervelle die in de laatste twee nederlagen niet verder kwam dan twee en drie punten kijkt in de spiegel: "Ik ben persoonlijk ontgoocheld. Op dit tornooi haalde ik niet het niveau dat de ploeg van me verwachtte."

Ook Pierre-Antoine Gillet moet toegeven dat de ambitie niet bereikt werd: "Het doel was de kwalificatie. Daarin zijn we niet geslaagd. Dit is een mislukking."

En toch zijn er ook positieve punten. Eén ervan is de comeback van Sam Van Rossom, die erbij was drie maanden na zijn knieoperatie. Eddy Casteels: "Dat hij op zo'n spectaculaire manier toch een enorme bijdrage had, stemt mij tevreden." En ook de andere jongens hebben laten zien dat de Belgian Lions een plaats hebben op een Europees kampioenschap vindt de bondscoach. "Wij horen hier thuis. Wij kunnen dit niveau aan en we moeten nu een volgende stap zetten."

bron: Belga