Andrew Talansky zet een punt achter wielercarrière

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse wielrenner Andrew Talansky (Cannondale-Drapac) maakt op 28-jarige leeftijd een einde aan zijn wielercarrière. Dat heeft de ex-winnaar van het Criterium du Dauphiné zelf bekend gemaakt via zijn officiële kanalen. "Na heel wat wikken en wegen is het tijd om een punt te zetten achter mijn profcarrière", schrijft Talansky. "Het was een geweldige ervaring. Ik zal mijn ploegmakkers en hun vriendschap op en naast de fiets missen, maar vooral zal ik de fans missen."

Talansky staat sinds 2010, toen hij tweede werd in de Ronde van de Toekomst, te boek als een groot rondetalent. In 2012 bevestigde hij met een tweede plaats in de Ronde van Romandië, de eindzege in de Ronde van de Ain en een zevende plaats in de Ronde van Spanje. De Amerikaan brak in 2014 volledig door met de eindzege in de Dauphiné, maar kon nadien nooit echt de hoge verwachtingen inlossen. In 2016 kwam Talansky met vijfde plaatsen in de Vuelta en de Ronde van Zwitserland opnieuw boven water, maar ook dit jaar kon hij behalve een rit in de Ronde van Californië geen potten breken.

Waarom hij stopt is voorlopig niet duidelijk. "Ik ga mijn passie volgen. Daarover snel meer", schrijft Talansky. Mogelijk speelde het nakende einde van Cannondale-Drapac een rol. De Amerikaanse WorldTour-formatie zag een sponsor voor volgend seizoen afhaken. Talansky startte zijn profcarrière bij Garmin-Transitions, een voorloper van het huidige Cannondale-Drapac.

bron: Belga