Werken bij Randstad: «Samen verzetten we bergen»

Als de consultants van Randstad Logistics ‘s morgens aankomen op kantoor, vlakbij Liège Airport, weten ze dat hen een drukke dag te wachten staat. Gelukkig kunnen ze rekenen op een hecht team. Want samen verzetten ze bergen.

Stéphanie Fraipont werkt al bijna tien jaar bij Randstad. Eind 2011 ging ze aan de slag bij het team van Randstad Logistics. De 35-jarige senior consultant werkte mee aan de ontwikkeling en het succes van deze afdeling, die al twee jaar gevestigd is op de site van de luchthaven van Bierset. Zo dicht mogelijk in de buurt van klanten en kandidaten.

Het belang van samenhang

Stéphanie Fraipont

De luchthaven sluit nooit en de consultants moeten dus op-en-top flexibel zijn om de vragen van hun klanten te beantwoorden. Maar gelukkig kan Stéphanie rekenen op een ijzersterke teamspirit om die uitdaging elke dag opnieuw aan te gaan.
“Er is heel weinig turnover in ons team, omdat we heel veel energie steken in een vlot verloop. We komen allemaal heel goed overeen en dat wapent ons tegen de dagelijkse stress”, vertelt ze. “De samenhang van het team is de basis van alles. Door dag in, dag uit samen te werken, kennen we elkaars sterktes én zwaktes. Natuurlijk zijn er soms spanningen of moeilijkheden, maar dat duurt nooit lang.”

“We weten dat we altijd slagen”

Het team is zo hecht, dat het soms mirakels verricht. “In december was er een week waarin we 411 uitzendkrachten aan het werk hadden, een record. We waren met vier om die allemaal te beheren. Dan moet je echt op elkaar kunnen rekenen, want anders is dat gewoonweg té intens.” Maar dat neemt niet weg dat er ook plaats is voor fun en ambiance. “We amuseren ons ook op het werk, want we weten dat we uiteindelijk altijd slagen. Wat er ook gebeurt, iedereen heeft het volste vertrouwen in het team.”

En die nauwe band op het werk stopt niet aan de deur van het kantoor. “Toen ik mijn verjaardag vierde, waren mijn collega’s er ook. En toen een collega ging trouwen, stonden we op de eerste rij voor de vrijgezellenavond en in het gemeentehuis.”

Hoe verloopt de integratie van een nieuwe collega in zo’n hecht team? “Heel natuurlijk”, verzekert Stéphanie. “Of we nu midden in een rush zitten of niet, we verwelkomen elk nieuw teamlid met een ontbijt. We zitten dan allemaal samen aan tafel en stellen onszelf voor. Er is direct interactie en communicatie.”


Drie skills van een goede Randstad- consultant zijn:

  • Open staan voor elkaar
  • Kunnen samenwerken in team
  • Positief en enthousiast zijn

Sylvie Moret, 44 jaar, senior consultant

“We communiceren veel”

“We werken in een sector waar stress- en timemanagement heel belangrijk zijn. Weten dat we een team vormen, helpt de druk wat te verlichten. Als een klant ons dringend om versterking vraagt, hebben we heel weinig tijd om mensen te contacteren om te gaan werken. Iedereen stopt dan met wat ze bezig zijn en we bundelen onze krachten om zo snel mogelijk de juiste kandidaten te vinden.”

“We brainstormen vaak, communiceren veel over wat we doen en geven feedback. We zijn allemaal erg geëngageerd. Het is heel belangrijk te voelen dat iedereen dezelfde visie heeft en goed werk wil leveren. Die wederzijdse steun is echt essentieel.”

 

Loriane Bastin, 30 jaar, consultant

“We zijn een heel hecht team”

“Ook al moeten we soms bergen werk verzetten, we zijn en blijven een heel hecht team. Precies omdat we allemaal samen willen groeien. Wat telt, is dat je blijft luisteren naar je collega’s. Dat je solidair bent, een handje toesteekt en dat ze af en toe eens stoom kunnen afblazen bij jou. Het doel is alles in het werk te stellen zodat iedereen zich goed voelt en zijn steentje kan bijdragen aan het team.”

 


Wil jij werken bij Randstad? Stap één van de kantoren binnen of surf naar www.randstad.be.