Werken voor een goed doel: Samira Akkali bij Tumult!

Hoe heet jouw goed doel en wat doe je er?

Ik ben animator bij Tumult! Wij noemen onszelf als animatoren de Tummy’s. We krijgen onze opleiding in de paasvakantie. We zijn daar met jongeren die geboren zijn in België, en ook vluchtelingen die nog maar een paar jaar in België wonen. Op cursus, da’s een week lang spelen, vrienden maken en natuurlijk ook leren hoe je met kinderen op kamp gaat.
Wij hebben ook elk jaar 14 jongeren die naar het buitenland gaan voor een inleefreis. Ze leren een nieuwe cultuur kennen en doen er vrijwilligerswerk. Het groepje Bataljongers komt een paar keer samen om over een thema te discussiëren en meer te weten te komen. Vorig jaar kozen ze ongelijkheid in het onderwijs. Benieuwd wat ze dit jaar kiezen!
De vormingspoolers begeleiden vormingen voor jeugdwerkers over moeilijke thema’s zoals pesten en vluchtelingen.

Wat motiveert je?

Al die culturen bij elkaar, da’s superleuk! Bij ons is iedereen anders, dus wij kijken niet naar de verschillen. Wij kijken liever naar wat we gemeenschappelijk hebben: gewoon plezier maken!

Is jouw goed doel op zoek naar vrijwilligers?Ja! Bij Tumult kan je vanalles doen, kijk maar op tumult.be/vrijwilligers.


Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.