Rode Duivels - Fans moeten nog even wachten op WK-tickets

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Rode Duivels mogen hun WK-ticket zondag in Griekenland dan op zak hebben gestoken. De supporters moeten nog even wachten om hun tickets voor Rusland te boeken. Dat maakte de Belgische voetbalbond (KBVB) bekend in een persbericht. "Op vrijdag 1 december 2017 vindt in Moskou de loting voor het WK plaats. Pas dan weten we waar, wanneer en tegen wie de Rode Duivels zullen spelen in Rusland", communiceert de voetbalbond. Belangrijk: enkel leden van Fanclub 1895, de officiële Rode Duivels-fanclub, kunnen tickets aankopen voor de Belgische vakken.

De ticketverkoop wordt georganiseerd door de FIFA. De ticketprijzen variëren naargelang de categorie (1-2-3). Voor de inwoners van Rusland is er een aparte categorie 4 voorzien.

"De KBVB werd ingelicht over het principe van de 'FAN ID'", gaat de bond verder. "Bovenop jouw ticket zal je tijdens het WK moeten beschikken over een gepersonaliseerde bezoekerskaart (FAN ID). De kaart is naamsgebonden (incl. foto) en is verplicht voor alle houders van een ticket. De FAN ID geeft recht op een visa-vrije toegang tot Rusland en is meteen geldig voor het volledige WK."

Voor het EK voetbal in Frankrijk in 2016 klaagden vele Belgische supporters over de wijze waarop de tickets voor wedstrijden van de Rode Duivels werden toegekend.

Het WK start op 14 juni en eindigt op 15 juli 2018.

bron: Belga