Tom De Cock leest mee met Metro: “Zonder een boek kan ik niet slapen”

Tom De Cock leest mee met Metro:
Foto R.V.

MNM-presentator Tom De Cock is deze maand Metro’s Leesclubvoorzitter. Hij leest samen met jullie ‘In elk vrouw schuilt haar moeder’ van Marnix Peeters.

“Ik kan me geen dag herinneren sinds mijn zesde verjaardag dat ik niet in één of ander boek bezig was. Mijn papa heeft me al in de kleuterklas deels leren lezen, in het tweede leerjaar las ik de klasbib uit en mocht ik boeken in het derde leerjaar gaan halen. Thuis begon ik aan de stripkast van mijn pa en tegen mijn twaalfde las ik alles wat hij las. Later ben ik dan ook Taal- en Letterkunde gaan studeren. Ik kan ’s avonds nog altijd niet slapen zonder eerst wat te lezen. Liefst sciencefiction, in het Engels.”

Lezen op je smartphone“Dit is niet mijn eerste leesclubervaring, nee. Meer zelfs: ik had een eigen leesclub op school! Maar dat was misschien meer een excuus om samen met een knappe jongen de zieltogende schoolbib open te houden. (lacht) Ik luister nu nog graag naar World Book Club op BBC World Service.”

“Ik lees bijna alleen digitaal, op mijn smartphone, zodat ik mijn boek altijd op zak heb. Even op de trein wachten? Paar bladzijden lezen! En ’s avonds in bed hoeft het licht niet aan te blijven, zo slaapt mijn man beter.”

Tom De Cock presenteert van maandag tot donderdag Planeet De Cock, tussen 16 en 18 uur op MNM. Hij schreef zelf het boek ‘En toen kwam jij’, een persoonlijk verhaal over het adoptieproces van zijn dochter Jasmijn.

www.tomdecock.com