Zoektocht naar piloot in Amay duurt voort

De hulpdiensten blijven zondagavond verder zoeken naar het lichaam van de militaire piloot die zondagmiddag uit een helikopter viel boven Amay. Volgens Jean-Paul Hames, luitenant-kolonel in Luik, werken politie en leger daarbij nauw samen, zo verklaarde hij zondagavond op een persconferentie in Tihange bij Hoei. Volgens Hames is er een “maximum aan middelen ingezet” om de vlucht te traceren en op die manier te achterhalen in welke zone de piloot waarschijnlijk gevallen is.
Boven het gebied vliegt momenteel een NH92 helikopter van het leger, uitgerust met thermische camera. De cel Vermiste Personen van de federale politie is ter plaatse met twee honden. Militairen zoeken intussen het bosrijke terrein af. Volgens Hames is het wel moeilijk om daarin iemand terug te vinden, zeker ’s nachts.
Over het gerechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen, dat in handen is van het parket van Luik, wilde Hames niets kwijt.
De piloot viel zondagnamiddag na een demonstratie met parachutisten door een nog onduidelijke oorzaak uit de helikopter. Hij droeg geen parachute en viel wellicht enkele honderden meters naar beneden. Zijn collega-piloot kon het toestel daarna wel veilig op de grond zetten.

bron: Belga