Weerbericht: wisselvallig en frisser weer op komst

Weerbericht: wisselvallig en frisser weer op komst

Deze namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met mooie opklaringen, bij temperaturen tussen 16 graden in de Ardennen en 21 graden in de Kempen. Volgende week gaat het op veel plaatsen regenen en klimmen de temperaturen niet veel hoger dan 20 graden, meldt het KMI. De opklaringen maken zondag in de late namiddag geleidelijk aan plaats voor meer hoge sluierbewolking. In de Ardennen en de Kempen is een lokale bui niet uitgesloten. Zondagavond en -nacht blijft het droog met hoge bewolking vanuit Frankrijk. In het oosten kan zich lokaal nevel of mist vormen. Het koelt flink af, naar temperaturen van 6 graden in de Ardennen tot 13 graden in het centrum.

Maandag zijn er in de voormiddag nog mooie opklaringen in het oosten, maar stilaan wordt het overal bewolkt. Een lokaal spatje regen is niet uitgesloten. De maxima halen 17 graden in de Ardennen en 22 graden in de Kempen. ’s Nachts droog met veel bewolking, bij minima tussen 11 en 16 graden.

Dinsdag begint wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog, maar in de namiddag komen er regenbuien opzetten vanaf het westen. De temperaturen schommelen tussen 19 en 24 graden.

Ook woensdag wisselvallig weer met in het binnenland kans op buien. Later wordt het wel droger vanaf het westen met soms brede opklaringen. De maxima klimmen in de Ardennen niet veel hoger dan 16 graden, in de rest van het land worden het er hooguit 20.

bron: Belga