US Open - "Zeer blij om voor het eerst in tweede week in New York te zijn"

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP-14) hoefde zaterdag op het US Open geen volledige wedstrijd te spelen voor zijn plaats bij de laatste zestien. Zijn Franse tegenstander Gaël Monfils (ATP-22) ondervond te veel last van een knieblessure en gaf er na 1 uur en 15 minuten bij een 7-5, 5-1 achterstand de brui aan. Het is de eerste keer dat Goffin de achtste finales van het vierde en laatste Grand Slam bereikt. "Ik ken Gaël goed. Hij is een vriend. En het was niet makkelijk om hem te zien afzien met zijn knie tijdens een eerste set van mooie tenniskwaliteit", aldus Goffin tijdens een persconferentie.

"Het was een grote match in de eerste set. Hij bewoog goed en ik was klaar voor een grote strijd in vijf sets, zoals in de voorgaande ronde. En in de tweede set merkte ik dat hij zich niet meer voor 100 procent kon verplaatsen, en na drie of vier spelletjes was het nagenoeg afgelopen. Het was niet makkelijk om geconcentreerd te blijven. Temeer omdat je met Gaël nooit weet. Ik hoop dat zijn blessure niet te ernstig is en hij er snel opnieuw staat."

Goffin komt in de achtste finales van het US Open tegenover Andrey Rublev (ATP-53) te staan. Die 19-jarige Rus nam zaterdag in de derde ronde in 2 uur en 46 minuten met 6-4, 6-4, 5-7 en 6-4 de maat van de Bosniër Damir Dzumhur (ATP-56).

"Ik denk dat ik goed gespeeld heb", zegt Goffin nog. "Ik was echt agressief. Ik nam de bal vroeg. Het was een excellent niveau. Ik zou op die manier moeten voortspelen in de volgende ronde. Het wordt inderdaad Rublev. Ik zal snel moeten spelen om hem te laten rennen. Zijn ballen kunnen erg krachtig zijn en niet makkelijk te controleren als ik moet lopen. Ik moet dus mijn prestatie van vandaag overdoen. Sinds het begin van het tornooi neem ik match per match en ik ga me op dezelfde manier voorbereiden."

bron: Belga