Samusocial – Al 15.000 handtekeningen voor petitie tegen borstbeeld Yvan Mayeur

De petitie tegen een buste voor ex-burgemeester Yvan Mayeur in het Brusselse stadhuis heeft zondag haar 15.000ste handtekening verzameld. Met de petitie wordt het college van burgemeester en schepenen gevraagd om Mayeur niet te eren met een borstbeeld ter waarde van een “verfoeilijke” 60.000 euro omdat hij ontslag heeft moeten nemen wegens het schandaal rond Samusocial. Al sinds 1830 krijgen alle Brusselse oud-burgemeesters zo’n beeld. Mayeur nam in juni ontslag wegens zijn rol bij Samusocial. Net als voormalig OCMW-voorzitster Pascale Peraïta verdiende de oud-PS’er veel geld bij de Brusselse daklozenorganisatie, bovenop zijn burgemeesterssalaris.
De initiatiefnemer van de petitie wil dat de 60.000 euro die de buste zou kosten naar ngo’s gaat. De petitie zal op 11 september, tijdens de volgende gemeenteraad, aan het Brusselse stadsbestuur worden overgemaakt.
Begin augustus liet schepen van Patrimonium Geoffroy Coomans (MR) weten dat er niet met de traditie zou gebroken worden en dat Mayeur net als zijn voorgangers een borstbeeld zal krijgen.

bron: Belga