Rode Duivels - België dwingt kwalificatie voor Rusland af met 1-2 zege in Griekenland

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels hebben zich zondagavond dankzij een 1-2 overwinning in en tegen Griekenland op de achtste speeldag in groep H geplaatst voor het WK voetbal van komend jaar in Rusland. Met 22 punten na acht speeldagen hebben de Duivels een onoverbrugbare voorsprong van acht punten op eerste achtervolger Bosnië-Herzegovina, dat met Griekenland moet uitmaken wie er als nummer twee naar de barrages mag. Voor de eer spelen de Belgen op 7 oktober nog in Bosnië, vooraleer ze op 10 oktober voor eigen publiek in het Brusselse Koning Boudewijnstadion tegen Cyprus de kwalificatiecampagne in glans mogen afsluiten.

Voor de Duivels is het de dertiende keer dat ze de kwalificatie voor een WK-eindronde kunnen afdwingen, de tweede keer op rij. Bovendien gebeurt dat voor de eerste keer met nog twee wedstrijden op de teller. Met 22 op 24 en een doelpuntensaldo van +32 kunnen ze bovendien indrukwekkende statistieken voorleggen en zijn ze nog ongeslagen in hun groep, een kunstje dat hen op weg naar Brazilië ook lukte.

Kort samengevat viel er tot de zeventigste minuut niets te beleven in het Olympiakosstadion, waar de Belgen een lastige avond hadden. Dan moet het maar van Eden Hazard komen, zo dacht Martinez, en de winger van Chelsea stond bijna klaar om in te vallen toen Jan Vertonghen nog eens mocht aanleggen en deze keer wel raak trof: 0-1, de zevende treffer van Vertonghen voor de nationale ploeg. Vlak voor Hazard het veld op mocht, was alles te herdoen, na de gelijkmaker van Zeca. De dolle minuten waren nog niet over, meteen na de aftrap zette Romelu Lukaku de Belgen opnieuw op voorsprong en die gaven ze deze keer niet meer uit handen. In de slotfase hing zelfs de 1-3 nog in de Griekse lucht.

.

bron: Belga