Miguel Angel Lopez rijdt solo naar tweede ritzege in Vuelta

door
Belga
Leestijd 1 min.

Miguel Angel Lopez (Astana) heeft vandaag de vijftiende rit van de Ronde van Spanje (WorldTour) op zijn naam geschreven. De 23-jarige Colombiaan reed na een 129,4 kilometer zware bergrit tussen Alcala la Real en Alto Hoya de la Mora in de Sierra Nevada solo over de streep. De Rus Ilnur Zakarin (Katusha)) en de Nederlander Wilco Kelderman (Sunweb) vervolledigden het podium. Chris Froome (Sky) behoudt in de algemene stand zijn eerste plaats. De 32-jarige Brit heeft 1:01 voorsprong op de Italiaan Vincenzo Nibali (Bahrein-Merida) en 2:08 op Zakarin.

Sander Armée kruidde de koers met een ontsnapping, maar de 31-jarige Leuvenaar werd op iets minder dan dertig kilometer van de meet gegrepen. Adam Yates nam over, maar ook de Brit kreeg het lastig op de steile flanken van de Alto de Hoya de la Mora (19,3 kilometer aan 5,6%) richting finish. Miguel Angel Lopez waagde hierop zijn kans en reed weg van de achtervolgers. De Colombiaan liet geen steek vallen en pakte, na eerdere winst in de elfde etappe, zijn tweede ritzege.

Maandag genieten de renners van een rustdag. Dinsdag staat een tijdrit van 40,2 kilometer op de agenda tussen Los Arcos en Logroño.

Bron: Belga