EK volley (m) - Vital Heynen: "Tikkelt extra ontbrak"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De ontgoocheling om de gemiste medaille was groot bij de Red Dragons na het nipte verlies tegen Servië. Zo ook bij Vital Heynen. "We speelden bij momenten goed volley, maar bij momenten ook minder goed. Het tikkeltje extra dat we tegen Italië konden opbrengen, ontbrak vandaag", verklaarde de bondscoach.

In de tweede set zorgde Pieter Verhees er met vier kill-blocks voor dat de Red Dragons opnieuw in de match geraakten. "Ik ben globaal genomen wel tevreden over mijn eigen prestatie, maar dat telt niet in een ploegsport zoals het volley. Het was natuurlijk ook een moeilijke match, maar na een zwakke eerste set werd het toch veel evenwichtiger. Maar zulke kansen mag je niet meer afgeven als je 2-1 voor staat en in de vierde set zelfs met 21-20 leidt. Voor hetzelfde geld winnen we de vierde set en ook in de tiebreak bleven we langszij. Daarom is deze nederlaag echt pijnlijk, want als je er zo dichtbij bent, wil je ook die medaille."

"Langs de floatopslagen van Simon van de Voorde, langs ons blok en een beter wordende receptie komen we in de match en dan kunnen we het niet afmaken. Vraag me niet waar de oorzaak van dit verlies ligt, maar je ziet dat wij brons kunnen halen. Hier ga ik een nachtje niet van slapen, vrees ik. We leveren een goede collectieve prestatie, we speelden een sterk EK en dat had best mogen bekroond worden met een medaille. Zaterdag tegen Rusland hadden we geen schijn van kans, maar tegen Servië zat het er dik in. Dat wisten we uit de recente World League-wedstrijden tegen hen. Sommigen hadden gerekend op een mentaal dipje van de Serven na de nederlaag tegen Duitsland, maar doordat wij een zwakke eerste set speelden, hebben we ze misschien wel over dat dipje heen geholpen. We hadden nochtans hun hoekspelers behoorlijk onder controle, maar ze beschikken natuurlijk wel over een goed middenblok. En in de loop van de vierde set begonnen ze ook iets agressiever te spelen en werkte hun receptie weer beter. Jammer, jammer, jammer en vooral heel pijnlijk."

.

bron: Belga