EK volley (m) - Kevin Klinkenberg "had er echt veel zin in"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Eén van de Belgische spelers die op dit EK weinig speelminuten kreeg, was Kevin Klinkenberg. Maar in de wedstrijd om het brons maakte hij dat ruimschoots goed, met zelfs een uitstekende prestatie tot gevolg. "Helaas zijn we daar als ploeg niets mee", reageerde Klinkenberg, die maandag 27 wordt. "Natuurlijk ben ik tevreden dat ik uiteindelijk toch kon laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik had er trouwens heel veel zin in, ik zat nog fris en het was de bedoeling dat ik opnieuw wat meer energie en vuur in de ploeg bracht. Ik denk dat ik daarin wel geslaagd ben. Jammer van het verlies natuurlijk, zeker als je 2-1 voor staat."

"Ik denk dat wij verloren door het iets agressiever spel van de Serviërs vanaf de vierde set en door een paar foutjes in onze ploeg op soms cruciale momenten. We hebben zelf de kansen op een medaille afgegeven. We spelen een heel sterk EK, komen dicht bij een medaille. Da moeten we misschien uit deze wedstrijd maar lessen trekken voor later. Ik begrijp ook niet wat er in de eerste set mis ging. Als je de kleine finale speelt op een EK, dan start je toch gemotiveerd. Pas in het midden van de tweede set komen we echt in de match dankzij een goede blok-defense. De relatie spelverdeler-aanvaller werd opnieuw hersteld, maar het dan daarna niet kunnen afmaken. Dat is echt balen."

"Een vierde plaats op zo'n toernooi is de meest ondankbare positie die je je kan indenken. Nog meer omdat we echt wel bewezen dat we hier op onze plaats zijn. We hebben misschien nog wat meer ervaring nodig. Ik denk dat we de toekomst nog altijd positief tegemoet mogen kijken."

.

bron: Belga