35.000 toeschouwers voor Balloon’s Day Parade in Brussel

De Balloon’s Day Parade, waarbij reuzegrote ballonnen in de vorm van bekende strippersonages door de straten van Brussel trekken, heeft zondag 35.000 toeschouwers gelokt. Dat zegt de politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene. Naar aanleiding van zijn zestigste verjaardag was Guust Flater dit jaar de speciale ‘genodigde’ van het evenement. Andere ballonnen die te zien waren, waren die van Kuifje, Bollie en Billie, Robbedoes, Betty Boop, het Star Wars-personage BB-8, Lucky Luke…
Het opblazen van de ballonnen ging rond 10 uur van start op het Paleizenplein. De stoet vertrok om 15 uur via onder meer de Wetstraat en de Keizerslaan naar het De Brouckèreplein, waar de parade omstreeks 18 uur aankwam.
De Balloon’s Day Parade vond plaats naar aanleiding van het jaarlijkse Brusselse stripfeest. Zoals elk jaar werd er ook een Kuifje-rally georganiseerd, maar nieuw was dat het tijdschrift Kuifje het tijdschrift Robbedoes had uitgenodigd. Zo namen er bijna 100 oldtimers die sinds 1946 in de twee tijdschriften verschenen aan de rally deel. Die vertrok op vier verschillende locaties, Lier, Verviers, Jumet en Anderlecht, en kwam rond 13 uur op het Paleizenplein aan.

bron: Belga