Weerbericht: erg wisselvallige week op komst

Weerbericht: erg wisselvallige week op komst

Deze namiddag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Buien, soms vergezeld van onweer, trekken van noord naar zuid over het land. Vanaf de kust wordt het langzaam droger met meer zon. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 18 graden aan zee en rond 19 of 20 graden elders. ’s Avonds in het zuidoosten van het land nog een paar buien, met kans op een donderklap. Maar daarna overal droog met brede opklaringen. Minima tussen 5 en 7 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 8 of 9 graden elders. Dat meldt het KMI. Na het optrekken van nevel en mist, krijgen we morgen een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden, al wordt de zon meer en meer gesluierd door hoge bewolking. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden. Tijdens de nacht van zondag op maandag blijft het overal droog. Minima tussen 9 en 13 graden.

Maandag blijft het droog en begint de dag in het centrum en het oosten zonnig. In het westen is er meer bewolking. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Ardennen en 24 graden in de Kempen.Dinsdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met in de loop van de dag enkele buien vanaf het westen maar de meeste tijd is het droog. De temperaturen klimmen tussen 20 graden aan zee alsook in de Hoge Ardennen en 24 graden in de Kempen.

Woensdag wordt het wisselvallig met buien maar tussenin ook brede opklaringen. Het wordt frisser met maxima van 13 graden in de Ardennen tot 18 of 19 graden in het centrum.

Donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt maar blijft het op een lokale bui na droog. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden.

In de loop van vrijdag en op zaterdag enkele stevige regen- en buienzones die vanaf het westen over het land trekken. Er is ook kans op onweer. De maxima liggen tussen 15 graden in Hoog-België en lokaal 20 graden in het centrum.

bron: Belga