Speculatie over “imminent” ontslag Amerikaanse buitenlandminister Tillerson

Speculatie over "imminent" ontslag Amerikaanse buitenlandminister Tillerson

Zijn de dagen van Rex Tillerson als Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken geteld? Verschillende medewerkers van president Donald Trump zeggen aan de Washington Post dat het hen zou verbazen als hij tot het einde van het jaar aanblijft. Eén bron heeft het zelfs over een “imminent” ontslag. Dat Tillerson en Trump niet altijd op één lijn zitten, werd de voorbije weken meer dan eens duidelijk. Na Trumps controversiële uitspraken over het geweld in Charlottesville, zei Tillerson dat de president “voor eigen rekening” sprak. En de Noord-Koreaanse crisis hoopt Tillerson op te lossen met diplomatieke inspanningen, terwijl Trump twitterde dat “alle opties op tafel liggen”.
Volgens een medewerker zou Trump zijn buitenlandminister verwijten “totaal establishment” te zijn in de afhandeling van internationale zaken. Tillerson zelf zou tegenover Trumps nieuwe stafchef John Kelly dan weer zijn beklag gedaan hebben over de onophoudelijke controversiële uitspraken van de president.
Wat er ook van aan is, volgens het Witte Huis blijft Tillerson “een vertrouwd en erg gewaardeerd lid van het kabinet van de president en het nationale veiligheidsteam”.

bron: Belga