Rode Duivels - Kompany twijfelachtig voor cruciale duel tegen Griekenland

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vincent Kompany is twijfelachtig voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland van zondagavond (20u45 Belgische tijd) op de achtste speeldag in groep H, zo maakte bondscoach Roberto Martinez zaterdagavond bekend op de traditionele persconferentie daags voor de wedstrijd. "Kompany heeft tijdens de wedstrijd tegen Gibraltar een trap geïncasseerd. Ik zie geen al te groot probleem, maar om te spelen moet hij honderd procent zijn, we nemen geen risico's. Nu wordt het afwachten hoe hij de training van vanavond verteert, pas morgen/zondag zullen we een definitieve beslissing nemen. Als Vincent niet speelklaar geraakt, zie ik met Laurent Ciman, Thomas Vermaelen en Leander Dendoncker drie mogelijkheden in de selectie", vertelde Martinez in het Georgios Karaiskakisstadion in de havenstad Piraeus.

"Wat betreft Marouane Fellaini heb ik goed nieuws: hij heeft de training van vrijdag goed doorstaan en kan in principe spelen. Ook Eden Hazard heeft geen reactie gehad, maar we zullen de training van vanavond afwachten. Ik hoop dat hij morgen een rol kan spelen in de wedstrijd. In welke hoedanigheid dat zal zijn, moeten we nog afwachten", bleef de Spanjaard mysterieus.

Door de schorsing van Axel Witsel en de twijfels omtrent Hazard, komt er mogelijk centraal in het middenveld met Fellaini en Mousa Dembélé een onuitgegeven duo aan de aftrap. "Dat is zeker een optie, het zijn twee goede spelers", aldus Martinez, die ook de situatie rond Youri Tielemans bij AS Monaco van dichtbij volgt. "Voor een wedtrijd zoals die van zondag, is matchritme belangrijk. Ik begrijp zijn situatie echter, hij heeft een aanpassingsperiode nodig bij Monaco. In de Supercup vond ik hem overigens heel sterk. Individueel zal iedereen wel zijn ideeën en voorkeuren hebben, maar het belangrijkste is dat we morgen een team zijn."

Als Hazard niet start in Griekenland, verschuift Kevin De Bruyne meer dan waarschijnlijk naar de flank. "Ook bij zijn club speelt Kevin op verscheidene posities, afhankelijk van hetgeen het team nodig heeft. Hij kan meerdere rollen aan en dat is zijn sterkte, zo bekijk ik het althans. Ik ben al een paar keer echt onder de indruk geweest van hem."

Om af te sluiten benadrukte de Spanjaard nog eens dat hij niet van plan is om op een gelijkspel te speculeren. "Want dan verlies je meestal", klonk de eenvoudige logica. "Voor ons wordt het een echte test om te zien hoever we staan als ploeg."

.

bron: Belga