Meer dan 25.000 bezoekers voor jubileumeditie Laundry Day

De twintigste editie van het dancefestival Laundry Day heeft zaterdag minstens 25.000 bezoekers overtuigd om naar de Middenvijver in Antwerpen te komen. Zo zegt de organisatie. Om middernacht eindigt het festival met een optreden van de Belgische band Bazart. Zo’n tweehonderd containers vormden zaterdag mee het opvallende ster- of taartvormige decor voor de twintigste editie van Laundry Day, een festival dat ooit in de Antwerpse Kammenstraat begon.
Met alle podia met de rug tegen elkaar kende elk ‘taartpunt’ een ander genre, waaronder house, hardstyle, techno, R&B of hip-hop. De bezoeker kon dus een ronde doen op zoek naar zijn of haar favoriete muziekstijl.
“We hebben al meer dan 25.000 bezoekers geteld, maar er komen er nog steeds heel wat bij. We verwachten op zo’n 30.000 te eindigen”, zo zegt Wim Van der Borght, een van de organisatoren. “We zijn de nieuwe eigenaars. Voor de twintigste editie gingen we voor een herpositionering, opnieuw sterke muziek, een spectaculaire opbouw en goed eten en drinken. Het geluid was alleszins perfect in elk stuk van de taart.”
De podia werden ook gekoppeld aan bekende muziekclubs. Onder meer Kölsch, Jebroer en Tom Trago draaien volgens de planning plaatjes. Eén podium had live-acts in petto. De band Bazart sluit er zaterdagavond het festival af.
“Het was een gok en we hebben onze nek uitgestoken met de constructie, maar we krijgen zeer positieve reacties van een groter dan verwachte opkomst. We zitten dus goed voor de volgende twintig edities”, stelt Van der Borght nog.
Volgens hem viel het aantal incidenten zeer goed mee. Een aantal mensen werd geweigerd, volgens de organisatie omdat ze te veel hadden gedronken.

bron: Belga