Kasteelmoord - Peter Gyselbrecht eist 250.000 euro van Belgische staat

door
Belga
Leestijd 1 min.

Peter Gyselbrecht (38) eist een schadevergoeding van 255.510 euro van de Belgische staat. Volgens de schoonbroer van kasteelmoordslachtoffer Stijn Saelens zat hij zeven maanden onterecht in voorhechtenis tijdens het onderzoek door het Brugse gerecht. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag. Een verzoekschrift werd onlangs ingediend bij minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Gyselbrecht eist de schadevergoeding "wegens 203 dagen onterechte opsluiting in voorhechtenis en de daaruit voortvloeiende schade".

Per dag in hechtenis eist Gyselbrecht 250 euro morele schadevergoeding, goed voor een totaalbedrag van 50.750 euro. Voor het loonverlies en gemaakte kosten om zijn onschuld te bewijzen wil hij 204.760 euro van de Belgische staat.

Ten laatste midden februari moet de Justitieminister antwoorden op Gyselbrechts eis.

Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. Gelieve steeds de juiste bron te vermelden bij deze door Belga verspreide informatie.

bron: Belga