Franse kampioen Démare houdt Marko Kump en André Greipel achter zich in Brussels Cycling Classic

Franse kampioen Démare houdt Marko Kump en André Greipel achter zich in Brussels Cycling Classic

Arnaud Démare (FDJ) heeft vandaag de vijfde editie van de Brussels Cycling Classic (cat. 1.BC) gewonnen. Na 205 kilometer toonde de 26-jarige Franse kampioen zich de snelste in een massasprint. De Sloveen Marko Kump werd tweede, de Duitser André Greipel derde. Kenny Dehaes werd vierde, Jasper Stuyven vijfde en Jasper De Buyst zesde. Al na acht kilometer vormde zich een kopgroep van vijf renners. Dat waren Dimitri Peyskens, Sander Cordeel, Brian van Goethem, Patryk Stosz en Stepan Kuriyanov. Zij boekten een maximale voorsprong van 5:30. Op de Rue d’Ittre, de achtste helling van de dag, moest Marcel Kittel lossen uit het peloton. De Duitse favoriet zou wat verderop de remmen dichtknijpen.

De vroege vluchters kregen op 75 kilometer van de eindmeet het gezelschap van Nans Peters, Tiesj Benoot, Sean De Bie, Olivier Le Gac, Truls Korseath, Marcus Burghardt, Matthias Brändle, Geoffrey Soupe, Jesper Asselman en Pim Ligthart. Het peloton volgde op 1:00. Tijdens de beklimming van de Bruine Put, de voorlaatste helling, ging het te snel voor Cordeel en Kuriyanov. Zij moesten voorin de rol lossen en werden snel gegrepen door een langgerekt peloton. Even later werden ook Van Goethem en Stosz opgeslokt door de grote groep, waarin Wanty-Groupe Gobert en Team Sunweb het tempo optrokken.In volle finale spatte de kopgroep verder uiteen. Op acht kilometer van het einde reden Asselman, La Gac en Brändle even voor de rest uit. Brändle probeerde het ook nog even alleen, maar werd onder de rode vod tot de orde geroepen. In de daaropvolgende massasprint nam Démare van iedereen de maat.

Démare boekte zo zijn tiende zege van het seizoen, na twee etappes in de Ster van Bessèges (2.1), de openingsrit van Parijs-Nice (WT), de Grand Prix Denain (1.BC), de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke (2.BC), de tweede rit in het Critérium du Dauphiné (WT), Halle-Ingooigem (1.1), het Franse kampioenschap en de vierde etappe in de Tour (WT). Op de erelijst volgt hij Tom Boonen op. In 2014 werd Démare al eens derde en in 2016 tweede in de opvolger van Parijs-Brussel.

bron: Belga