Weerbericht: zonnige perioden met kans op onweer

Weerbericht: zonnige perioden met kans op onweer

Vrijdagnamiddag wisselen zonnige perioden af met buien, met kans op een onweer. Door de lage bewegingssnelheid van de buien kan er op sommige plaatsen vrij veel neerslag vallen. De maxima liggen rond 20 graden, zo meldt het KMI. Na het optrekken van nevel en mist wordt het zaterdag wisselend bewolkt met buien, die kunnen gepaard gaan met een donderslag. Het kwik stijgt tot rond 14 graden in de Hoge Venen, tot rond 18 graden aan zee en tot 19 of 20 graden in het centrum.

Zondag verwachten we na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs vrij veel zon. In de loop van de dag worden er stapelwolken gevormd en in het oosten van het land is er kans op een lokale bui.Maandag nadert een zwakke storing, verbonden aan een depressie, langzaam ons land en blijft nagenoeg ter plaatse trappelen over het westen van het land. In het westen van het land is het vaak zwaarbewolkt met wat lichte regen, terwijl in het oosten van het land het nog lange tijd vrij zonnig blijft.

Dinsdag bevinden we ons in een brede warme sector. Het is gedeeltelijk bewolkt en het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Hoge Venen en 24 graden in de Kempen.

Woensdag wordt ons weer beheerst door een depressie ter hoogte van de Britse Eilanden. Het wordt wisselvallig met buien. Donderdag blijft het wisselend bewolkt met kans op buien. Voor vrijdag zijn de vooruitzichten nog onzeker maar mogelijk wordt het regenachtig met een toenemende wind.

bron: Belga