"Van het harde werk deze zomer kan ik nu de vruchten plukken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sam Van Rossom is helemaal terug na zijn knieblessure. In het derde kwart deed hij de match keren. Zijn persoonlijke uitstekende prestatie was goed nieuws voor de Belgian Lions, maar is ook positief voor zijn eigen toekomst. Een knieblessure voor Sam Van Rossom eind mei deed het ergste vrezen voor de Belgian Lions. Maar Van Rossom deed er alles aan om fit te geraken tijdens de zomer. Hij werkte dagelijks - "als een slaaf" volgens bondscoach Eddy Casteels - bij kinesist Lieven Maesschalck. "Ik heb inderdaad hard gewerkt deze zomer" zegt Van Rossom. "Daar pluk ik nu de vruchten van."

En de Lions profiteren daarvan, want vroeg in het derde kwart, toen het 55-63 stond in het voordeel van Groot-Brittannië zag het er niet goed uit voor België. Sam Van Rossom: "Ik heb initiatief proberen te nemen op een moment dat ik voelde dat het nodig was. We zaten in een benarde situatie bij het begin van het derde kwart. We hebben dat dan kunnen omkeren. De shots vielen wel weer binnen. We begonnen agressiever te verdedigen en zo konden we sneller lopen in aanval."

Van Rossom speelde dus een goede wedstrijd. "Hopelijk hebben de coaches van Real Madrid de match gezien" lachte de spelverdeler na afloop tijdens de interviews met de Belgische pers. Van Rossom, zonder ploeg na zijn vertrek bij Valencia geniet inderdaad interesse van de topploeg uit de Liga Endesa. "Die interesse van Madrid zit in een beginstadium. Er is niks concreets. Ik heb ook zelf tegen mijn agent gezegd dat hij mij tijdens het EK zoveel mogelijk met rust moet laten. Ik ben nu volledig gefocust op de Belgian Lions en daarna zien we wel wat er gebeurt."

bron: Belga