US Open: Nadal heeft vier sets nodig tegen Japanner Daniel

US Open: Nadal heeft vier sets nodig tegen Japanner Daniel
US Open: Nadal heeft vier sets nodig tegen Japanner Daniel

Rafael Nadal heeft de derde ronde bereikt van de US Open in New York. De Spaanse nummer één van de wereld, topfavoriet voor de eindzege in het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar, rekende in de tweede ronde in vier sets (4-6, 6-3, 6-2 en 6-2) af met de Japanner Taro Daniel.
Nadal moest wel even op gang komen in het Arthur Ashe Stadium. Daniel, de nummer 121 op de wereldranglijst, begon flitsend aan de partij en wist Nadal de eerste set afhandig te maken.

Maar de Spaanse topper, die op Flushing Meadows jaagt op zijn zestiende grandslamtitel, kwam geleidelijk in zijn ritme en draaide al in het tweede bedrijf de rollen om. Met een sterke service en krachtige slagen mepte hij Daniel vervolgens van de baan. Vermoeidheid speelde de 24-jarige Japanner parten, want hij had de lange vijfsetter van de dag ervoor tegen de Amerikaan Tommy Paul (ATP 159) duidelijk nog in de benen.

Nadal keek met gemengde gevoelens terug op zijn uiteindelijk redelijk makkelijke zege. “Alle wedstrijden zijn moeilijk, omdat iedereen hier zijn beste spel wil laten zien. Het is waar dat ik niet erg goed speelde, maar het is ook waar dat ik door ben naar de volgende ronde. Het is duidelijk dat ik mezelf moet verbeteren en ik geloof zeker dat me dat zal lukken.”

De 31-jarige Nadal treft in de derde ronde de Argentijn Leonardo Mayer (ATP 59), die in de tweede ronde in vier sets de Japanner Yuichi Sugita (ATP 44) uitschakelde (6-7 (3/7), 6-4, 6-3 en 6-4).

Bron: Belga