Twaalf langspeelfilms in internationale competitie Film Fest Gent

De internationale competitie op het Film Fest Gent bestaat dit jaar uit twaalf langspeelfilms, waaronder de wereldpremières van “The Butcher, The Whore & the One-eyed Man” van János Szász en de Belgische film “Zagros” van Sahim Omar Kalifa. Dat meldt de organisatie vrijdag. Het filmfestival is aan zijn 44ste editie toe en loopt van 10 tot en met 20 oktober. “De internationale competitie vertoont het nieuwe werk van in het arthouse circuit gerenommeerde regisseurs als János Szász, Luca Guadagnino, Yorgos Lanthimos, Joachim Trier, maar focust vooral op jong, nieuw of nog onbekend talent”, aldus artistiek directeur van Film Fest Gent, Patrick Duynslaegher.
“Ondanks hun grote verschillen hebben de geselecteerde films allemaal één ding gemeen: de passie en gedrevenheid waarmee de filmmakers hun verhaal vertellen. In de gepaste filmische vorm en met de juiste emoties om de toeschouwer te prikkelen, te ontroeren, te vermaken en te verbazen.”
Een internationale jury zal twee prijzen uitreiken, die voor Beste Film en de Georges Delerue Prijs voor Beste Muziek of Sound Design, samen goed voor een prijzenpot van bijna 70.000 euro.
De twaalf geselecteerde films zijn “1945” van Ferenc Török, “The Butcher, The Whore & the One-eyed Man” van János Szász, “Call Me by Your Name” van Luca Guadagnino, “A Ciambra” van Jonas Carpignano, “The Fixer” van Adrian Sitaru, “The Killing of a Sacred Deer” van Yorgos Lanthimos, “A Man of Integrity” van Mohammad Rasoulof, “La nuit où j’ai nagé” van Damien Manivel en Kohei Igarashi, “Tesnota” van Kantemir Balagov, “Thelma” van Joachim Trier, “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” van Martin McDonagh en “Zagros” van Sahim Omar Kalifa.
Film Fest Gent vindt plaats in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema en Capitole Gent.

bron: Belga